fbpx

קבלו מתנה מעולה - "המדריך הישראלי לקופירייטינג אפקטיבי" להורדה מיידית

טיפים לעבודה מהבית

כל האמת על עבודה מהבית

חולמים על עבודה מהבית? הנה כמה עצות שיעזרו לכם לצלוח את המעבר בשלום: 

בשעה טובה החלטתם לצאת לדרך חדשה ולפתוח עסק עצמאי משלכם. החלטתם להשאיר מאחוריכם את אורח חיי השכיר, את תחושת חוסר המיצוי שאולי ליוותה אתכם, את השעות הארוכות ובעיקר את "הבוסים".
יתכן שיצאתם לדרך עצמאית על מנת להרוויח יותר, להיות אחראים על הזמן שלכם או אפילו למען ההגשמה העצמית שלכם ושל החלומות שלכם.

כך או כך, במידה בה לא בחרתם לפתוח חנות או משרד עם קבלת קהל, סביר להניח שבשלב הראשוני תבחרו לעבוד מהבית. לעבודה מהבית יש יתרונות רבים, אולם גם חסרונות לא מעטים ואתגרים שיש לצלוח על מנת להצליח באמת.
עבודה מהבית מאפיינת בדר"כ עסקים קטנים בתחילת דרכם אשר אינם מחזיקים כוח אדם וכאלה אשר רמת הכנסתם היא נמוכה מאד או שהינה בחזקת נעלם בשלב זה של חייו של העסק. העבודה מהבית חוסכת את ההוצאות הכרוכות בשכירת מקום, תשלומי מיסים, הוצאות רכב ודלק וכדומה. עבודה מהבית אף מאפשרת שעות עבודה גמישות ונוחות , נגישות ל"משרד" הביתי בכל רגע נתון, נוכחות בבית עבור ילדים השבים ממסגרות ועוד, אולם, כפי שניתן לשער, מדובר בחרב פיפיות אשר יש לדעת כיצד לנטרל את הצד הבעייתי שלה.

מהם האתגרים אשר עומדים בפני בעל העסק הקטן אשר בוחר לעבוד מהבית?

  1. הסחות דעת– קל מאד להתפתות במהלך שעות היום, אשר אמורות להיות מוקדשות בצורה בלעדית לעבודה, להסחות דעת רגעיות אשר הופכות להיות ממושכות. בין אם מדובר בשנת צהריים, גיחה לעבר הטלוויזיה, קפיצה קטנה לקניות, כוס קפה עם שכן/ה וכדומה – הפיתויים הם גדולים בשל זמינותם הגבוה, ויש לדעת כיצד לפתח משמעת עצמית גבוהה על מנת להפוך את יום העבודה שלך לפורה ויעיל כאילו היית במשרד, מקדיש את כל כולך לעבודה.
  2. מטלות– הצד השני של הפיתויים הוא המטלות. כאשר אדם עובד מביתו, הסובבים אותו מצפים ממנו להיות אחראי על תחזוקת הבית, וכך הופכים הכלים, הכביסה ושאר מטלות הבית להיות מנת חלקו הקבועה. מי שעובד מהבית, חייב לדעת כיצד להפריד בין מטלות תחזוקת הבית לבין העבודה, לתחום אותן בשעות קבועות, לסיים אותן בטרם תחילת העבודה, או כל שיטה אחרת אשר תימנע ממנו לקום לקפל כביסה במקום לבצע את עבודתו.


אם כך, בטח כבר הבנתם שמילת המפתח היא "הפרדה" וקיימים עוד מספר אלמנטים אותם כדאי להפריד כאשר אנו עובדים מהבית:

  1. הפרדת שעות– ההפרדה הראשונה, ואולי החשובה מכל, היא ההפרדה בין השעות אותם אתם מקדישים לעבודה מהבית לבין השעות אותם אתם מקדישים לבית עצמו. כאשר ישנה מסגרת זמן מוגדרת מראש ושעות עבודה ידועות, הדבר מקל על כולם.
  2. הפרדה פיסית– צרו לעצמכם, עד כמה שהדבר ניתן, חלל עבודה פרטי ומבודד משלכם, בעל דלת או אפשרות סגירה אחרת. כך, בשעה בה יש אנשים נוספים בבית, תוכלו "לסמן" אם אתם עובדים באמצעות סגירת הדלת.
  3. הפרדה פיננסית– אל תנהלו את החשבון הפרטי שלכם יחד עם החשבון העסקי. זהו מקור וודאי לצרות. הפרידו בין החשבונות וקבעו מסגרות אשראי מספקות לשניהם.
  4. הפרדה משפחתית– אחת הבעיות הקשות ביותר בהן נתקל העובד מהבית הוא מערך הציפיות וחוסר ההבנה בינו לבין בני ביתו. עצם העובדה שהעבודה מתבצעת מהבית מקלה על שאר בני הבית לבקש מהעובד בקשות כאילו הוא "בבית" – להישאר עם ילד חולה, לקפוץ לסדר משהו, לעבור לקנות משהו, להמתין לבעל מקצוע בבית וכיו"ב.
    על מנת להימנע מכעסים ותסכולים, יש להגדיר מראש, בין כל הנפשות הדרות בבית, מהו תחום העיסוק / האחריות של כל אחד, מהן שעות העבודה הבלתי ניתנות להפרעה של העובד מן הבית וכיו"ב. כאשר הדברים ברורים, נוצרת הפרדה ברורה בין העבודה לנוכחות בבית, ומכאן ניתן לנווט את ענייני המשפחה בשעות הפנאי.
  5. הפרדת מלתחה : אחת הפנטזיות של הרבה אנשים היא "לעבוד בטריינינג", מהספה בסלון. הפנטזיה הזאת מגלמת סוג של נוחות, שחרור וחופש, אך מאידך – רוב העובדים מן הבית מעידים על כך שההישארות בטריינינג עושה את העבודה ההפוכה ואינה יוצרת את ההפרדה הראויה בין "הבית" ל"עבודה". לפיכך, גם כשאתם עובדים מהבית התלבשו כאילו נסעתם למקום העבודה שלכם, זה מעניק תחושה אחרת לגמרי.


לא כל אחד בנוי לעבודה מן הבית, אולם אם אתם בדרככם לשם, טוב תעשו אם תהיו מודעים לאתגרים שבדרך ולדרכים בהן ניתן לייצר את ההפרדה ולדאוג לסביבת עבודה מושלמת עבורכם.
בהצלחה!

צריכים שירותי כתיבת תוכן איכותיים? בואו נדבר 

Views: 23