fbpx

קבלו מתנה מעולה - "המדריך הישראלי לקופירייטינג אפקטיבי" להורדה מיידית

קופירייטינג, קופירייטר, כתיבה שיווקית, אורי שקד

עשרת הדברות של כתיבת סלוגנים

מכירים את זה שאומרים לכם “נוקיה” ואתם מדקלמים “connecting people”? מכירים את זה שמישהו אומר “טעם החיים” ואתם ישר חושבים על קוקה קולה? זוכרים שחומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל?

אלה הם מותגים אשר השכילו לאמץ לעצמם סלוגנים מ-ע-ו-ל-י-ם, כאלה שנמצאים במוחם של הצרכנים באופן תמידי, מקושרים למותג ומעוררים בליבנו רגשות.

בצידם, ישנם מותגים רבים אשר יוצרים לעצמם סלוגנים טובים פחות – לא זכירים, לא קליטים, לא מקושרים למותג, מתחכמים ומה לא… אז איך תדעו כיצד לכתוב סלוגן טוב למותג שלכם, או לפחות לשפוט אחד כזה כאשר יגיע מהקופירייטר שלכם?

קראו את עשרת הדברות והפנימו:

כבד את המותג שלך

כתיבת סלוגן טוב, מתחילה במה שאתה חושב על המותג שלך. נסה, בנקודה זו, לא לחשוב על הבעיות שהוא גורם או מציף, מהם הסיכונים בשוק בו אתה פועל… “נקה את השולחן” והבט במותג שלך כדבר הכי נשאף עלי אדמות – מהי הבשורה שלו? מהו המענה שהוא נותן לבעייה של הצרכן?


מכאן, תוכל להמשיך אל הדברות הבאות.

שמור על גבולות הגזרה שלו

קוקה קולה אכן יכולים לומר על עצמם שהם “טעם החיים”, אך גם הסלוגן הזה הגיע לאחר שנים רבות של נוכחות עולמית והיכרות אוניברסלית. ליין עוגיות חדש, מיץ קיווי סחוט או אפילו מסעדה טרנדית חדשה אינם יכולים להתהדר במשהו יותר גדול ממה שהם. לכן, במילים אחרות, כתיבת סלוגן טוב דורשת ממך לשמור על פרופורציות.

לא תעשה לך כל חיקוי וכל גניבה

גם אם ראית סלוגן מגניב לבית קפה נידח בברצלונה, או אפילו סלוגן ממש מעולה לחברה מקומית ביפן – אם תעתיק אותו ותאמץ אותו אל חיק העברית ואל חיק המותג שלך, יבוא יום ויצא שכרך בהפסדך, כי ישראלים נמצאים ברחבי העולם כולו ורגישים מאד להעתקות.

לא תתחכם

חשוב על קהל היעד שלך, על מה אתה הולך לספק לו ועל הדרך הטובה ביותר לתקשר זאת. התחכמויות רבות מדי או “גבוהות” מדי, אשר דורשות מחשבה שניה ושלישית, עלולות לגרום לאנטגוניזם בקרב חלק גדול מהלקוחות הפוטנציאליים שלך, ולכן – שמור אותן לפוסטים בפייסבוק 🙂

לא תתנשא

אין ספק שאתה חש שהמותג שלך הוא טוב יותר מהמותגים המתחרים, אולם בעת כתיבת סלוגנים, עליך להמנע ככל האפשר מהתנשאות, גם כלפי המתחרים שלך וגם כלפי הקהל שלך. אם המותג שלך עונה בצורה מדוייקת על צורך מסויים, אין צורך להכפיש או להתנשא מעל אף אחד כדי לומר זאת.

לא תישא שם מותגים אחרים לשווא

“המרצדס של ישראל”, “טוסקנה של המזרח התיכון”, “השמפניה של הטבע”… בכל פעם שאתה משתמש במותג אחר בסלוגן שלך, אתה מקבע אצל הצרכן, מראש, תמונה נשאפת של דבר שלעולם לא תוכל לספק. מי עדן הם לא שמפניה ולחלוטין לא מספקים את אותה חוויית התבסמות, כמו שהגליל החם והצפוף שלנו אינו מזכיר דבר וחצי דבר מחוויית טיול בין הכרמים בחבל טוסקנה האיטלקי. לכן, צור חוויות חדשות למותג שלך, ואל תבנה על חוויות סובייקטיביות של הקהל שלך.

לא תענה ברעך עד שקר

אם המותג שלך לא הכי גדול בישראל – אל תאמר שהוא כן. אם העוגיות שלך לא נטעמו על ידי מדגם גדול דיו ונמצאו מנצחות – אל תאמר שהן הכי טעימות בישראל. אמור רק את האמת; אם אתה מאמין בה, מצא את הדרך הנכונה להעביר את האמון הזה מבלי לשקר או לסלף עובדות, או בקיצור – מצא נקודת חוזק אחרת להדגיש בסלוגן.

לא תתפלצן

נכון, כתיבת סלוגנים דורשת הסתכלות אל העתיד ואל המרחב, מתוך רצון להפוך את המותג לנשאף, אולם עם זאת, במחקרים רבים הוכח שצרכנים מעדיפים מותגים שמדברים אליהם בגובה העיניים…

האזר בסבלנות רבה

אם יצרת סלוגן שפוגע בול, שאתה מאמין בו בכל מאודך ואפיל וקיבלת עליו תגובות נלהבות – השתמש בו. לא, הוא לא יקפיץ לך את המכירות תוך חודש וגם לא יביא ערימות של לידים, אבל זאת ממש לא המטרה שלו. מטרתו של הסלוגן היא לקבע את התועלת של המותג שלך בליבו של הצרכן, וזה, ידידי, תהליך שלוקח הרבה מאד זמן.

ראה בו דבר אלוהים חיים

יצרת סלוגן? ברכותי. כעת השתמש בו בכל פעם שאתה מתקשר את המותג שלך – בפייסבוק, בניוזלטר, בחתימת המייל, בסגיר של הסרטון, בשילוט, בניירת, באתר ובכל מקום אפשרי. מאחר שתהליך ההטמעה לוקח הרבה זמן, על הלקוחות שלך לראות את שם המותג והסלוגן שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב, על מנת להפנים את התועלת של המותג שלך.

צריכים סלוגן מנצח לעסק שלך ולא יודעים מאיפה להתחיל? בדיוק בשביל זה אני כאן – שרותי  כתיבת תוכן וקופירייטינג לעסקים

Views: 599