fbpx

קבלו מתנה מעולה - "המדריך הישראלי לקופירייטינג אפקטיבי" להורדה מיידית

שש דרכים קלות להאיץ את אתר הוורדפרס שלכם

אחד הגורמים החשובים בחווית המשתמש באתרים הוא מהירות טעינת הדפים ועליית האתר. הדבר חשוב לא רק עבור חוויית הגלישה אלא עבור דירוג האתר במנועי חיפוש (רמז, גוגל…). על מנת לספק חווית גלישה סבירה (או, רחמנא ליצלן, טובה) יש לדאוג שהאתר יעלה בצורה מהירה ויספק ניווט מהיר בין הדפים. המדריך הזה מיועד לבעלי אתרי וורדפרס שמעוניינים להאיץ את מהירות האתר שלהם בכמה צעדים פשוטים:

אחסון 

נתחיל מהבסיס, היכן האתר מאוחסן. כאשר הדבר נוגע לבחירת ספק אחסון רצוי להמנע (לטעמי) מספקים חינמיים. עלויות האחסון כיום הינן נמוכות ומדובר בכמה עשרות שקלים בודדים בחודש ולכן רצוי לבחור בספק איכותי. כיום, מרבית ספקיות שירותי האחסון עבור אתרי וורדפרס מציעות שרתים מבוססי מערכת הפעלה מסוג לינוקס. המלצה שלי -לכו על זה. דבר שני, אם האתר שלכם פונה אל הקהל הישראלי, אחסנו אותו בארץ. אולי זה מעט יותר יקר לעיתים אבל הדבר חשוב לדירוג האתר שלכם ותקבלו תמיכה בשפת הקודש וללא פערי שעות. ועכשיו, למהירות. מרבית בעלי האתרים בוחרים, לרוב שלא בידיעתם, באחסון על גבי שרת שיתופי. פירוש הדבר שהאתר שלהם מאוחסן על גבי שרתם שעליו נמצאים עוד אתרים רבים. הדבר עשוי לעיתים להשפיע על ביצועי השרת או להשאיר את האתר חשוף מבחינת אבטחה. אני הייתי ממליץ לחפש אחסון על גבי שרת VPS  virtual private server מנוהל היטב המבטיח לרוב ביצועים טובים יותר. שורה תחתונה -אם מהירות ודירוג האתר שלכם חשובה שלכם, עלויות האחסון החודשיות הן לא המקום לחסוך בו.

CDN 

אחד הגורמים המשפיעים על מהירות טעינת האתר הוא כמות ומשקל התמונות אותו הוא מציג. לגבי התמונות עצמן נעסוק בסעיף הבא. על מנת להבטיח מהירות טעינה טובה גם באתרים עתירי מדיה מומלץ להעביר את האתר דרך שירות שנקרא CDN – Content delivery network. השירות מאפשר לטעון את האתר כאשר הוא עובר קודם כל דרך שרתים אשר מאיצים את מהירות הטעינה ומספקים חווית גלישה מהירה ואיכותית יותר. אני, אישית, אוהב את השירות המצויין של cloud flare. על מנת להשתמש  בשירות יש לבצע מספר פעולות פשוטות:

  • להרשם לשירות- www.cloudflare.com
  • להזין את כתובת האתר שלכם
  • להמתין לתוצאות הסריקה ולבדוק שאכן הנתונים שהתקבלו נכונים
  • לבחור את התוכנית המתאימה לכם. אני משתמש בתוכנית החינמית המעולה שלהם שנותנת תוצאות מדהימות.
  • לבחור את סוג ההאצה שאתם מעוניינים בה- אני משתמש באפשרות השלישית והמהירה ביותר
  • להעתיק את כתובות שרתי ה DNS שלהם
  • לשנות את כתובות שרתי ה DNS של האתר שלכם לשרתי ה DNS של cloud flare
  • סיימתם. להשען אחורה בסיפוק ולראות איך האתר שלכם טס….

אופטימיזציה של תמונות 

אחד הגורמים אשר משפיעים בצורה ניכרת על מהירות טעינת האתר שלכם הוא כמות ומשקל התמונות שהוא מכיל. על מנת לבצע אופטימיזציה של התמונות באתר שלכם ניתן לעשות מספר צעדים פשוטים כאשר הראשון שבהם הוא כמובן להעלות את התמונות מראש כאשר הן עומדות בסטנדרט הנדרש על ידי גוגל. דרך שנייה וקלה יותר לעשות את זה היא להשתמש בתוסף smushing אשר מבצע את הפעולה באופן אוטומטי עבורכם. אני משתמש בכלי שנקרא wp smush pro שהוכיח את עצמו כיעיל במיוחד בעל ביצועים מצויינים . השימוש ב wp smush pro הוא פשוט : מתקינים את הפלאגאין, לוחצים על כפתור סריקת האתר, ממתינים לסיום הסריקה, מאחזרים את הקבצים שעברו אופטימיזציה מהשרת. מאותו רגע, כל תמונה שתעלו תעבור אופטימיזציה באופן אוטומטי. שווה? שווה. הפלאג אין הספציפי הזה עולה כמה דולרים אבל שווה כל שקל לטעמי. אני גם אוהב להשתמש בפלאגאין נוסף שנקרא imagify, גם הוא יעיל מאד וקל לתפעול.

Caching

דרך נוספת להאיץ את אתר הוורדפרס שלכם היא להשתמש בתוסף caching. השימוש בתוסף מאפשר טעינת האתר כברירת מחדל לא מהגרסה החיה שלו אלא מגרסה שמורה אחרונה וכך מואצת הטעינה הראשונית וכן טעינת הדפים. אני, אישית, משתמש בתוסף ה caching שנחשב כיום למוביל-  wp-rocket. ההתקנה שלו פשוטה, קלה ומהירה והוא מספק ביצועים פשוט מצויינים.

דיאטת פלאגאינים 

אחד הדברים היותר טובים בוורדפרס הם הפלאגאינים, אותם תוספים, לרוב חינמיים, שמאפשרים להוסיף פונקציונליות חדשה לאתר שלכם במינימום מאמץ וללא צורך בידע טכני בכתיבת קוד. אולם, אליה וקוץ בה…ריבוי פלאגאינים עשוי גם לפגוע במהירות טעינת האתר שלכם ולהוריד את הביצועים שלו. הפחיתו למינימום את השימוש בפלאגאינים והבטיחו לעצמכם מהירות טעינה גבוהה יותר.

בחירת תבנית או שימוש ב visual page builder

יתרון מובנה של שימוש בוורדפרס מבחינת עיצוב הוא האפשרות לבחירת תבניות מוכנות מראש. אולם, אחד השיקולים בבחירת תבנית צריך להיות גם איכות הקוד בה היא כתובה ומהירות הטעינה והביצועים שלה. ברור כי לא ניתן לבדוק את מהירות הטעינה של התבנית או את איכות הקוד שלה לפני הקנייה אולם ההמלצה היא לחפש תבניות “רזות וקלות” מבחינת הפונקציונליות כמה שיותר. היום, מטבע הדברים, יותר ויותר בוני אתרים עוברים למערכות בנייה כגון אלמנטור המצויינת. ביחרו את מה שמתאים לכם וביחרו גם תבנית קלה ו”רזה” שמתאימה לצרכים שלכם. 

ישנן כמובן דרכים נוספות להאיץ את אתר הוורדפרס שלכם כמו אופטימיזציה של הקוד אולם מדובר כבר בהליך מורכב יותר אשר מצריך התערבות של איש מקצוע. בידקו את אתר הוורדפרס שלכם, כיצד הוא נטען, מהי חווית הניווט שהוא מציע וגירמו לו לטוס…

Views: 64