fbpx

קבלו מתנה מעולה - "המדריך הישראלי לקופירייטינג אפקטיבי" להורדה מיידית

מה "האישיות השיווקית" שלך?

לכל בעל עסק יש "אישיות שיווקית" משלו. גם אם אתה לא ממש מודע לה, האישיות השיווקית שלך הולכת לפניך בכל הקשור למערכת היחסים עם הלקוחות שלך והיא חלק בלתי נפרד מהמוניטין שלך. אם כך, כדאי שתכיר את האישיות השיווקית שלך, בדוק אם היא מתאימה באמת למה שאתה רוצה לשדר והשתמש בה כמנוע צמיחה לעסק שלך. במקביל, זכור כי ללקוחותיך יש אישיות שיווקית משלהם, וכנותן שירות – אתה גם עוזר להם לבנות אותה וגם נחשף אליה במהלך העבודה המשותפת. 

כלים להכרות עם האישיות השיווקית שלך ושל הלקוחות שלך

כל אחד מאיתנו מביא את תכונות האופי שלו איתו לעבודה; אתה, העובדים שלך, הלקוחות שלך, הספקים שלך, לכל אחד ואחד חוזקות וחולשות, יכולות ומגבלות. יש בידך את היכולת להתאים את תכונות האופי שלך לאישיות השיווקית שלך – למה שאתה רוצה שאחרים יראו בך. לכן, כדאי להכיר ולהיות מודע לתכונות, להשקפות העולם ולמה מניע אותך כמנוע לשיפור מערכות היחסים שלך בעסק ועם הממשקים אליהם אתה פונה.
השקעה קצרה בהיכרות הפנימית הזאת תוביל ישירות למינוף היחסים שלך עם הלקוחות שלך.

סוגי אישיות של לקוחות והדרך להתמודד איתם

במאמרים אלה אנו שמחים להציג לפניך 9 סוגי טיפוסים לפי מודל האניאגרם, בשיתוף אמיר לפיד פסיכולוג ויועץ ארגוני, מומחה לאגו בארגונים ועסקים. מודל האניאגרם הוא מודל פסיכולוגי רב עוצמה, המחלק את כלל הטיפוסים באנושות כולה לתשע קבוצות טיפוסים עיקריות; לכל טיפוס, או קבוצת טיפוסים, משוייכות אמונות, השקפות עולם, מנועי צמיחה ואסטרטגיות פעולה משותפות.
ידע מוקדם של סוג הטיפוס מולו אתה עומד, או עובד, יכול לאפשר לך להבין אותו טוב יותר ו"לדבר בשפה שלו" בקלות רבה יותר.
נסה ליישם את המודל על לקוחות או עובדים החשובים לך; מה מניע אותם? מה מפחיד אותם? מה מספק אותם? אפיון זריז זה יעזור לך לפנות אליהם בדרך האפקטיבית ביותר, לשמור עליהם נאמנים לך לאורך זמן ולייצר איתם מערכת יחסים פורה ואיתנה.

Views: 17